Без автомобили в местност „Салтанат“ във Варна


Със свое решение Комисията по безопасност на движението на територията на община Варна е изразила становище за актуализация на Генералния план за организация на движението, целящ забрана за движение на МПС в Приморски парк. При проверка, свързана с безопасността на движението е установено, че в действащия Генерален план за организация на движението не е взета предвид съществуващата в местност „Салтанат“ алейна мрежа.

Да се забрани движението на моторни и пътни превозни средства в местност „Салтанат“, която е част от Морската градина, гласуваха общинските съветници от ПК „Транспорт“ към ОбС – Варна. Като основни аргументи по време на заседанието бяха изтъкнати отчетените в района над нормата шум и прах.

Относно намиращите се в района имоти, които претендират, че няма да могат да се придвижват с автомобили до домовете си и да паркират пред тях, председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов заяви, че когато са издавани разрешенията за строеж, това е правено въз основа на т.нар. план-извадки. „В тях има частично одобрена и улична регулация, така че това изключва забраната за паркиране“, уточни той.

За реорганизация на движението в района, в допълнение с Наредба №18 от 23 юли 2001 г., касаеща средствата за сигнализиране на пътищата и пътните знаци, гласуваха съветниците. Промяната и актуализацията на генералния план за организация на движението на територията на община Варна да се съобрази с посочената наредба, приеха единодушно те.

Предстои да се разработи проект за актуализация на Генералния план за въвеждане на забрана с пътни знаци от група „ B” на кръстовищата  на бул. „Княз Борис I ” със сп. „Акациите“ и сп. „Делфинариума“ в посока Златни пясъци съобщава chernomore.bg.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)