Кръгово струващо милиони ще строят във Варна


През втората половина на месец август се очаква да започне изграждане на голямото кръгово кръстовище в района на "Максуда" в морската ни столица. То ще бъде между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и ул. „Девня“, а стойността му е 3,7 млн лв., съобщи actualno.com

Зам.-кметът на Варна Христо Иванов съобщи и кой ще е изпълнител на проекта. Това е фирма "Инжстрой", а изпълнението ще започне веднага след сключване на договор. Във връзка с бъдещото кръгово кръстовище, бяха съборени опасни постройки по трасето."Започваме работа веднага след сключване на договор. Ако няма обжалвания в КЗК, се очаква да се случи през втората половина на месец август", заяви Иванов.

Той обясни, че планът предвижда кръгово кръстовище на едно ниво, представляващо елипса с 23.5 и 300.5 метра. Общата дължина на елипсата е 359 метра. В нея са проектирани три броя ленти за движение с ширина 3.50 м. Предвидени са и байпасни връзки с ширина на платното от 5.50 метра на направлението бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ за дясно завиващите и по направлението от ул. „Девня“, посока „Аспарухов мост“, за движещите се направо автомобили.По думите на Христо Иванов, по бул. „Васил Левски“ и улица „Девня“ са проектирани входове и изходи с по два броя ленти за движение с ширина от по 3.50 метра и обща ширина 7.00 метра.

Проектиран е и триъгълен остров за канализиране на движението и ширина на лентите за вливане и отливане – 5 метра.Тъй като непосредствено до кръстовището има жилищни постройки, планирано е изграждането на шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3 метра.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)