Баща и син се удавиха край Синеморец


Баща и син се удавиха на неохраняемия плаж "Липите". Инцидентът е станал по обяд, когато две деца започнали да се давят в морето, а на помощ влезли двама мъже, които успели да извадят едното дете.

Около обяд група от Разград, която е на почивка в Синеморец, била на плаж "Бутамята". Две от децата, 16-годишни, помолили за разрешение да отидат до плаж "Липите", който е неохраняем и трудно достъпен, да го разгледат.

Двамата родителите решили да ги последват, за да видят и те плажа. От високото място, където има и две паметни плочи на загинали на този плаж, бащата започва да снима как децата се къпят във водата.

Докато снима с телефона си едното дете излиза и започва да вика за помощ. Бащата се втурва надолу, влиза в морето, то го завлича. Вторият баща успя само да влезе, уплашва се, излиза и вижда как плува едното тяло.

Подава сигнал, след който идват спасителите, които пускат един джет в морето. Първо изваждат детето, след това и баща му.

През 2012 година двама мъже загинаха, спасявайки две деца на плаж "Липите". Това не е първи случай. Морето в последните дни е изключително опасно, през целия ден е с червен флаг.

Припоняме ви за случая от преди няколко дни за изхвърленото от морето тяло на удавен мъж също в Синеморец.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)