Бойко Борисов стана първият чуждестранен лидер с наградата "Факла на свободата"

Бойко Борисов стана първият чуждестранен лидер с наградата "Факла на свободата"

Министър-председателят Бойко Борисов бе отличен със специалната награда "Факла на свободата" на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство, съобщи пресслужбата на кабинета. НКПЕЕ е американска неправителствена организация, чиято основна функция е подпомагане на евреите и еврейските общности в Източна Европа и Евразия, уточниха от Министерски съвет.


Българският премиер е първият чуждестранен лидер, удостоен с отличието, което до момента е било присъждано единствено на американски граждани с особено големи заслуги и лидерски качества в областта на международните отношения и правата на човека, в частност защита на еврейските общности в Източна Европа и страните от бившето съветско пространство.


До този момент наградата, която датира от 1991 г., е връчвана на представители на Конгреса и Сената на САЩ, на посланици и американски общественици за цялостния им принос и за заслуги в областта на предотвратяването и борбата с антисемитизма.

Министър-председателят Бойко Борисов е получил наградата от председателя на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство Даниел Рубин, който е известен водещ защитник на еврейската общност. НКПЕЕ е сред най-добрите партньори на България в САЩ заедно с Американския еврейски комитет и "B'nai B'rith International".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)