Психичноболен нахлу в оръжеен магазин и намушка двама души

 Психичноболен нахлу в оръжеен магазин и намушка двама души

Охранител и минувач са били намушкани с нож от мъж, нахлул в оръжеен магазин в Горна Оряховица късно снощи, съобщи Нова телевизия. Около полунощ непознат се опитал да разбие оръжеен магазин в града и при появата на охранителите проявил агресия.

Мъжът е непознат на полицията. Той е бил въоръжен с "кози крак" и щанга, за да отвори магазина. Пристигналите на място служители на частен СОТ опитали да го обезвредят. Тогава мъжът извадил нож и намушкал единия от тях в предмишницата.

Случайно минаващ гражданин се опитал да задържи нападателя, хващайки го. Той обаче наръгал и него - в ръката и в гърдите. Бил обезвреден обаче от дошлите полицаи и арестуван. Състоянието на пострадалите е стабилно. Те са с шевове и са освободени за домашно лечение.

Мъжът е на 64 години, самотноживеещ. Оказва се, че той е психично болен. Още днес трябва да бъде приведен в заведение за лечение. Това, което е казал на полицаите и охранителите, е, че се опитвал да се въоръжи, за да "хване гората".

Районът е бил отцепен до рано сутринта. Образувано е досъдебно производство, което се очаква да бъде прекратено, тъй като мъжът не може да носи наказателна отговорност.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)