Въоръжено американско семейство застана пред имота си да го брани от протестиращи (ВИДЕО)


Семейство американци застана пред имението си и насочи оръжия към протестиращите в Сейнт Луис, докато групата се отправи към дома на кмета, за да поиска оставката му. Полицията заяви, че хората от тълпата са крещели отправяйки заплахи към двойката.

Марк Макклоски, 63-годишен, каза пред местна телевизионна станция, че той и съпругата му Патриша, двамата адвокати, са се изправели пред „гневна тълпа“ на частната си улица и са се страхували за живота си.

Не са повдигнати обвинения срещу тях. Полицията заяви, че все още разследват, но са го определили като случай на престъпление и нападение чрез сплашване срещу двойката от страна на протестиращите сред расово многообразната тълпа.

Протестиращите се ядосаха на кмета Лида Крюсън, че четеше на глас имената и адресите на няколко жители, които написаха писма с призив за защита на полицията. Групата от поне 500 души скандира: „Оставка, Лида! Вземете ченгетата със себе си! ”.

Видео в социалните медии показа Марк Макклоски и 61-годишната му съпруга, стоящи пред ренесансовия си дом в градския квартал Централен Уест Енд. Чуваха се да крещят, докато държаха пистолет с дълъг цев и полуавтоматично оръжие. Съпругата му застана до него с пистолет.


Полицията съобщи, че двойката е чула силен шум на улицата и е видяла голяма група хора да разбиват желязна порта, обозначена с надписи „Без пресичане“ и „Частна улица“.

Полицията заяви, че мъжът и жената са казали на участниците да се махат, защото са на частна улица. Но хората от тълпата са крещели нецензурни заплахи, казват от полицията. Мъжът и жената разказаха, че са видели хора, които са били въоръжени, затова и те са се въоръжили и са извикали полиция, съобщават властите.

Марк Макклоски заяви пред KMOV-TV, че мафията се втурна към дома, докато семейството вечеря и ни „накара страх от живота си“.

„Това е цялата частна собственост. Няма обществени тротоари или обществени улици. Казаха ни, че ще бъдем убити, домът ни изгорен и кучето ни убито. Всички бяхме сами пред ядосана тълпа “, каза Макклоски.

Домът им, който беше представен в местното списание "Сейнт Луис", след като се подложи на ремонт, е оценен на 1,15 милиона долара.

Телефонните номера на McCloskeys бяха заети или звъннаха без отговор в понеделник сутринта.

Видео в социалните медии показа протестиращи, които минават през портата. Не беше ясно кога се повреди.

Президентът Доналд Тръмп ретуира акаунт на ABC News от конфронтацията без коментар.

Креон е изправена пред искания за оставката си след брифинг във Фейсбук на живо в петък, където белият кмет прочете имената на желаещите да обезвредят полицията. Видеоклипът беше премахнат и Крюсън се извини същия ден, като заяви, че не възнамерява да причинява страдание.

Имената и писмата се считат за публични записи, но действията на Крюсън предизвикаха силна реакция.

„Като лидер не правите такива неща. ... Единствено правилно е да я посетим в дома ѝ ", заяви държавният представител Рашийн Олдридж, демократ от Сейнт Луис, изказвайки се в мегафон на похода.

Протестиращите в цялата страна настояват да „изтрият полицията“ след смъртта на Джордж Флойд и други чернокожи в ръцете на полицията. Флойд бе обявен за мъртъв на 25 май, след като бял полицай в Минеаполис притисна коляно върху врата на Флойд близо осем минути.

Креусън, дългогодишна елхарка, беше избрана за първа жена кмет на Сейнт Луис през 2017 г., като се ангажира да работи за намаляване на престъпността и подобряване на бедните квартали. Тя и двете й малки деца бяха в колата пред дома им през 1995 г., когато съпругът й Джеф беше убит по време на опит за кражба.

Убийствата нараснаха през последните години в Сейнт Луис, който ежегодно се нарежда сред най-жестоките градове в нацията.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)