Специалистите препоръчват как бързо да се отървете от зачервяване и сърбеж след ухапване от комар


Ухапванията от досадни комари могат да развалят прекрасна лятна ваканция сред природата. Ако обаче досадното насекомо все пак е успяло да остави ухапване върху кожата ви, незабавно използвайте следните съвети, които ще ви помогнат бързо да се отървете от зачервяване и сърбеж.

1. За да намалите подпухналостта и да облекчите сърбежа на мястото на ухапване, направете лосион, като използвате отвара от билков сбор (листа и цветя от жълт кантарион, листа от мента, кора от млад дъб): Изсипете 1 супена лъжица от сухата смес с 1 чаша вода и поставете на бавен огън за 15 минути. След това се охлажда и се прецежда.

2. Разтвор на сода за хляб облекчава сърбежа: смесете 1 чаена лъжичка сода с хладка преварена вода. Избършете мястото на ухапване с разтвора.

3. Лосиони с амоняк (алкохол и вода 1:5) или воден алкохол (водка и вода 1:1) също ще помогнат за облекчаване на сърбежа.

4. За да намалите подуването, поставете лед или хладни компреси на мястото на ухапването. Сокът от ментови листа, който има обезболяващо, антиконвулсивно и противовъзпалително действие, също ще помогне.

5. Ще помогне за облекчаване на сърбежа и обикновения живовляк. Поставете салфетка, навлажнена с пресен сок от живовляк или листа, напоени с вода.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)