Водолази спасиха кашалот заплетен в мрежа на рибари (ВИДЕО)


Кашалот, попаднал в гигантска риболовна мрежа, получи така необходимата приятелска ръка от италиански водолази, които заснеха невероятното спасяване с камера отблизо, съобщава TMZ.

Тази сърдечна сцена се е случила край бреговете на Липари, където биолози, работещи в център за възстановяване на костенурки, забелязват кита не далеч от брега. Кашалота не е помръдвал, така че екипът се свързва с бреговата охрана, която изпраща група водолази за проверка.

Със сигурност ситуацията е била трагична, опашката на кита е била заплетена в незаконна рибарска мрежа - и ако гледате видеото, което водолазите са успели да заснемат, можете да забележите, че е опашката на бозайника е увита стегнато и това прави почти невъзможно за морско същество да плува свободно.

Е, водолазите се захващат за работа и двама от тях се гмуркат под вода с херметични камери и инструменти и започват да  режат въжетата, от които китът не можеше да се освободи. Не е ясно колко време е било нужно, но във всички случаи операцията по спасяването на кашалота е продължила дълго.

В един от заснетите моменти виждате как един от водолазите, гали кита вероятно, за да му покаже, че не е опасност и няма да му навреди, както и да го успокои. Китовете са бозайници и са едни от най-интелигентните същества на планетата.

Както и да е, след като кашалотът е бил свободен той е отплувал спокойно, а няколкото други кита наоколо очаквали търпеливо наблизо приятеля си.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)