Полицията в Лима откри подземен тунел водещ към близкия затвор (видео)

Полицията в Лима откри подземен тунел водещ към близкия затвор.

Като във филмов сюжет националната полиция на Перу откри тунел с дължина най-малко 180 метра, който се изгражда от място в квартал в източната част на Лима, към близкия затвор „Мигел Кастро“.

Информацията беше потвърдена от генералния командир на полицията Сезар Сервантес, след като обиколи мястото, което беше обсадено още сутринта от десетки агенти. Той добави, че в координация с Националния наказателен институт е било разпоредено преместването на шестима затворници за незаконен трафик на наркотици, за които се твърди, че са били тези, които ще използват тунела, за да избягат от затвора.

Затворът, известен като „Canto Grande“, заема площ от около 5 хектара, в която събира около 6 000 затворници, с присъди от общи престъпления до корупция и трафик на наркотици, включително чужденци.

Агентите на полицията намериха устието на тунела в жилищен район на булевард „Санта Роза“, намиращ се на няколкостотин метра от затвора. Съседите казали на местните медии, че на мястото се извършват нощни строителни работи и след разчистване, камионите извозват много пръст.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)