Венеция отново под вода след забавяне на активирането на защитната система (видео)

Венеция отново под вода след забавяне на активирането на защитната система.

Системата за защита от наводнения във Венеция бе задействана рано тази сутрин, което трябваше да се случи ден по-рано заради бури в голяма част от Италия, информира ANSA, предаде ДПА, цитирани от news.bg.

Системата MOSE не бе задействана, когато нивото на водата във Венеция достигна 138 сантиметра във вторник следобед, но в крайна сметка заработи чак около 03,00 часа тази сутрин, отбелязва италианската агенция, позовавайки се на източници.

Във вторник някои известни места в италианския град останаха под вода, включително площад "Сан Марко". Системата бе пусната за първи път по-рано тази година, когато защити града от наводнение през октомври.

Не става ясно защо MOSE не е била пусната във вторник. Кметът на града Луиджи Брунаро само я похвали за ефективността й на фона на проливни дъждове. Той също подчерта, че е спряла две вълни в неделя.

Прогнозата е нивото на водата да бъде 125 сантиметра в сряда, 135 сантиметра в четвъртък и 140 сантиметра в петък. Лука Зая, губернаторът на Венето, коментира, че щетите може да са в размер на 500 милиона евро.

Има висок риск от свлачища и лавини в Италия след проливни дъждове и снеговалеж, предимно в Болцано в Южен Тирол и в Кампания.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Нова терапия възстанови двигателните функции на парализирани мишки (ВИДЕО)